Verhalen van de stad
Laat je inspireren door het Nijmeegse verleden

Nu te zien 

Geen evenementen gevonden!
Geen evenementen gevonden!

Nieuws

Erfgoedhuis HvdNG en CPRN

Vanaf januari 2024 tot en met in elk geval het voorjaar van 2025 werken het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en het onafhankelijke Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen (CPRN) samen in een ondersteuningsproject voor het erfgoedveld van het Rijk van Nijmegen. Verschillende inspiratiebijeenkomsten en workshops zullen het veld de mogelijkheid

Lees verder »

Vijf periodes, vijf tentoonstellingen

Sinds november 2023 werkt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis samen met Stichting Nijmegen Wederopbouwstad in een expositiereeks over tachtig jaar nieuwe architectuur in de Nijmeegse binnenstad. De reeks beslaat vijf deel-exposities die in totaal twee jaar te zien zijn in de HEMA etalages in de Augustijnenstraat. In 2024 en

Lees verder »

Football Memories

Iedere maand halen ouderen met dementie in het stadion samen herinneringen op aan wedstrijden van NEC. Erfgoed helpt hen zo mooie momenten opnieuw te bleven.

Lees verder »

Verhalen van de stad

De Canon van Nijmegen

Een bloemlezing van de Nijmeegse geschiedenis in vijtig verhalen.

TOEN Festival

Het Nijmeegs Geschiedenisfestival TOEN heeft dit jaar het thema 'Ondergronds'. Kijk op de officiële website voor het programma.

Kennisbank

Een uitgebreide kennisbank vol met historische informatie en verhalen over Nijmegen en omstreken.

Wil je ons ondersteunen als vrijwilliger? We hebben verschillende activiteiten waar we hulp bij zoeken, dus meld je aan!

Wil je ons ondersteunen met een bijdrage, als sponsor of Huisvriend? Bekijk hier alle opties om het Huis van de Nijmeegse geschiedenis te steunen! 


Het Huis wordt gesteund door: