Verhalen van de stad
Laat je inspireren door het Nijmeegse verleden

Nu te zien 

Geen evenementen gevonden!
Geen evenementen gevonden!

Nieuws

Renée de Haan als nieuwe vrijwilligerscoördinator

Renée de Haan als nieuwe vrijwilligerscoördinator Renée de Haan is onze nieuwe vrijwilligerscoördinator. Zij volgt Huub Vilé op die een nieuwe baan bij Erfgoed Gelderland heeft gevonden. Het zijn haar wittebroodsweken nog, de weken van verkennen en aftasten. Maar we wilden natuurlijk wel alvast weten wie zij is en waarom

Lees verder »

Vrijwilligers Opbouw & Onderhoud

Heb jij een hart voor cultuur en erfgoed in Nijmegen? Draag dan jouw steentje bij aan onze laagdrempelige locatie voor ontmoeting en cultuurhistorie! Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar een vrijwillige Huismeester. In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Lees verder »

Verhalen van de stad

De Canon van Nijmegen

Een bloemlezing van de Nijmeegse geschiedenis in vijtig verhalen.

TOEN Festival

Het Nijmeegs Geschiedenisfestival TOEN heeft dit jaar het thema 'Ondergronds'. Kijk op de officiële website voor het programma.

Kennisbank

Een uitgebreide kennisbank vol met historische informatie en verhalen over Nijmegen en omstreken.

Wil je ons ondersteunen als vrijwilliger? We hebben verschillende activiteiten waar we hulp bij zoeken, dus meld je aan!

Wil je ons ondersteunen met een bijdrage, als sponsor of Huisvriend? Bekijk hier alle opties om het Huis van de Nijmeegse geschiedenis te steunen! 


Het Huis wordt gesteund door: