De koloniale reserve in Nijmegen

Wanneer:
16 augustus 2020 @ 16:00
2020-08-16T16:00:00+02:00
2020-08-16T16:15:00+02:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kosten:
Gratis
De koloniale reserve in Nijmegen @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegen heeft een traditie als garnizoensstad. Ook het Korps Koloniale Reserve was lange tijd in Nijmegen gehuisvest. Het Korps bestond van 1890 tot 1951. Het was eerst gevestigd aan de Waalkazerne  en de Valkhofkazerne. Daarna zaten de troepen in de Prins Hendrikkazerne te Nijmegen. Wat voor een mensen meldde zich aan voor de Koloniale reserve en wat betekende dat voor de stad Nijmegen? Waren de troepen een zege of een last? Een lezing door Rene van Hoften, stadshistoricus van Nijmegen en omgeving

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis organiseert elke maand één of meer Huis lezingen, die veelal betrekking hebben op de geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen, maar soms zullen er ook uitstapjes gemaakt worden naar landelijke historische kwesties. De Huis-lezingen duren driekwartier en zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie in de donatiezuil wordt erg op prijs gesteld. Je bijdrage wordt gebruikt om ons expositie- én activiteitenaanbod uit te breiden en nóg aantrekkelijker te maken.

Het pand is rolstoeltoegankelijk. Kun je ondersteuning gebruiken bij je bezoek, neem dan gerust contact op via e-mail huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Wij voegen regelmatig nieuwe lezingen toe aan ons aanbod. Volg ons daarom op Facebook, Instagram of bezoek onze website voor het actuele aanbod.

Wij hanteren de RIVM-richtlijnen voor een veilig bezoek en kunnen daarom een beperkt aantal bezoekers toelaten, kom dus op tijd want vol is vol. Je zit tijdens de lezingen op 1,5 meter afstand. Gezelschappen uit een gezamenlijk huishouden kunnen wel bij elkaar zitten.