De tweede wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s

Wanneer:
29 juli 2020 – 16 augustus 2020 hele dag
2020-07-29T00:00:00+02:00
2020-08-17T00:00:00+02:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
De tweede wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zijn in alle provincies oorlogsfoto’s bijeengebracht. Particulieren hebben foto’s ingezonden en er is onderzoek gedaan in nationale, provinciale en lokale archieven. Het publiek heeft uit alle ingebrachte foto’s vervolgens een landelijke keuze gemaakt: ‘de tweede wereldoorlog in 100 foto’s’. De Gelderse foto’s zijn verzameld in een prachtige expositie.

Beleef de primeur van deze reizende expositie over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland in 50 foto’s. De expositie neemt je mee naar de gruwelijkheden die onze provincie troffen. Van het bombardement op Nijmegen tot de deportatie van Joden, binnenlandse strijdkrachten tot Duitse plunderingen. Niets blijft onbelicht in deze prachtige expositie met uniek nieuw ontdekt beeldmateriaal.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.

Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan onze expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Wij zullen in samenspraak een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek.

Het pand is rolstoeltoegankelijk. Wenst u ondersteuning bij uw bezoek, neemt u ook dan contact op via bovenstaand e-mail adres.