Expositie: de Canon van Dukenburg

Wanneer:
10 december 2016 – 26 februari 2017 hele dag
2016-12-10T00:00:00+01:00
2017-02-27T00:00:00+01:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kosten:
Gratis
Expositie: de Canon van Dukenburg @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Het zal menigeen niet ontgaan zijn, de wijk Dukenburg bestaat dit jaar 50 jaar.

Een aantal enthousiaste bewoners heeft dit feit  aangegrepen om Dukenburg in het zonnetje te zetten en aan alle niet-Dukenburgers te laten zien dat Dukenburg een mooie en fijne wijk is waar zij met veel plezier wonen.  Met een aantal vrijwilligers hebben ze de Canon van Dukenburg gemaakt met daarin foto’s van heden en verleden en allerlei weetjes rondom de wijk. Wist u bijvoorbeeld dat 40% van al het groen in de stad in Dukenburg is gelegen? En dat de wijk zijn naam dankt aan het landgoed De Duckenburg met daarop kasteel Duckenburg dat hier vanaf de 14de eeuw heeft gestaan? Ook hebben zij bij de bewoners verhalen opgehaald over de geschiedenis van en het wonen in de wijk.

Om alle Nijmegenaren te kunnen laten zien en beleven waarom zij zo trots zijn op hun wijk en de liefde voor Dukenburg te delen, brengen zij Dukenburg naar het centrum van de stad.

Van de canon van Dukenburg is door de Dukenburgers zelf een expositie gemaakt die op 10 december wordt geopend in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en t/m februari te bezichtigen is.

U bent allen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.