InScience – Do It Yourself Labs

Wanneer:
7 november 2018 – 11 november 2018 hele dag
2018-11-07T00:00:00+01:00
2018-11-12T00:00:00+01:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Contact:
InScience Festival
InScience - Do It Yourself Labs @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

InScience is het internationale festival voor de wetenschapsfilm dat plaatsvindt in en rondom LUX Nijmegen. De vierde editie vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2018. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die hun nieuwste inzichten delen, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf kunnen partciperen in wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreid educatieprogramma. Het competitieprogramma van InScience bestaat uit de beste wetenschapsfilms van het festival.

Het diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals, regisseurs en filmproducenten veranderen Nijmegen tijdens InScience International Science Film Festival Nijmegen in een ontmoetingsplaats voor wetenschap en film.

Zelf aan de slag!

In het Huis zijn elke dag meerdere Do-It-Yourself Labs waarbij je zelf in de schoenen van de wetenschapper staat. Stroop je mouwen op, trek die witte jas aan en laat je wegwijs maken als onderzoeker. Het thema van dit jaar is Cijfertaal.

We praten tegenwoordig niet alleen met woorden, maar ook met cijfers. Programmeertaal wordt steeds belangrijker. Ervaar het zelf met speelse robots van de Radboud Universiteit. Of ga aan de slag met de Micro:bits, Ozobots of Arduino Printbot Evolution van het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN).

Let op: Het Huis is gedurende het festival ook open voor andere bezoekers.