InScience: Exploratorium

Wanneer:
4 november 2019 – 11 november 2019 hele dag
2019-11-04T00:00:00+01:00
2019-11-12T00:00:00+01:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kosten:
Gratis
Contact:
InScience: Exploratorium @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Daarnaast biedt InScience een uitgebreid educatief programma aan voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Onderdeel daarvan is het EXPLORATORIUM in de Mariënburgkapel.

Het Exploratorium is te bezoeken van 6 t/m 10 november. I.v.m. op- en afbouwen is het Huis op 4, 5 en 11 november gesloten voor publiek.

Exploratorium

In het Exploratorium vind je de vreemdste combinaties van dierlijke organen, een casino vol groenten en muurbloempjes die volop in de belangstelling staan. We verkennen de ongekende (on)mogelijkheden van genetische modificatie. Een museaal laboratorium voor jong en oud, waar de grenzen van realiteit en sciencefiction vervagen en worden opgerekt.

Maak, verander, voel, selecteer, proef, observeer en ruik je een weg door ons lab. Laat je helemaal onderdompelen door de wetenschap en ervaar hoe genetische modificatie onze wereld kan redden. Maar zoals de genetisch gemodificeerde Spiderman al zei: “With great power comes great responsibility.” Ook de gevaren van GMO verdienen een plekje tussen de borrelende erlenmeyers en ratelende reactoren.

In samenwerking met verschillende kunstenaars, de HAN en het Radboudumc, biedt InScience een nieuwe ervaring van wetenschap en een bijzondere de inkijk in de wondere wereld van GMO. Dus kom naar het Exploratorium en laat je meevoeren!

Meer weten? Bezoek de website van InScience.