Misplaatste Grappen

Wanneer:
22 april 2017 @ 20:00 – 23:45
2017-04-22T20:00:00+02:00
2017-04-22T23:45:00+02:00
Waar:
De Zeester, het Besiendershuis, de Valkhofkapel en de Mariënburgkapel
Kosten:
19 euro (passe partout)
Contact:
Misplaatste Grappen @ De Zeester, het Besiendershuis, de Valkhofkapel en de Mariënburgkapel

Nijmegen zit vol bijzondere plekken, plekken met geschiedenis of met een bijzonder verhaal. Plekken waar het tijd wordt de lach eens te laten galmen en bezoekers er bekend(er) meer te maken. Op zaterdag 22 april reis je langs De Zeester, het Besiendershuis, de Valkhofkapel en de Mariënburgkapel.

Tijdens Misplaatste Grappen krijgen avonturiers de kans om langs deze bijzondere plekken te gaan en zich te laten verrassen door vier cabaret voorstellingen van Pieter Jouke, Soula Notos, De Gestampte Meisjes en Chris van der Ende.

Voor de slotvoorstelling van De Gestampte Meisjes in De Zeester in combinatie met de voorstelling van Pieter Jouke in de Mariënburgkapel zijn enkele extra tickets, de zogenaamde short-cut’s, beschikbaar.

Pieter Jouke

Hij maakte avondvullende cabaretprogramma’s en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter Jouke schreef 3 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss. Hij geeft zich volledig aan u in zijn vierde avondvullende voorstelling: Dingen Die Ik Dacht.

Soula Notos

Soula is theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en comedian. In 2005 studeerde ze af aan de Theaterkade af als uitvoerend theatermaker met de absurde western Doctor, what do cowgirls dream about? waarin een vrouwelijke held de hoofdrol speelt.

Als comedian en als MC treed Soula op door heel het land en zo mogelijk ook in het buitenland. Ze is lid van het Utrechtse collectief COMEDYHUIS, dat o.a. wekelijkse shows in De Kargadoor en maandelijkse comedyshows in TivoliVredenburg organiseert en ook verantwoordelijk is voor het Utrecht International Comedy Festival.

Chris van der Ende

“Lachen is de kortste afstand tussen mensen” (J.F. Kennedy)

Chris van der Ende is meester in de improvisatie, wat hem berucht heeft gemaakt bij ‘ruig publiek’. Met een ongekende snelheid maakt hij niets -en niemand ontziende grappen. Een gemiddelde van 175 volle lachen in 30 minuten maken een show van Chris een ware workout voor de lachspieren.

Chris, een Braziliaan die als kind werd geadopteerd door een Hollandse familie uit het kassen-gebied, klom op en werd een van de snelste stand-up comedians van Nederland. Zijn levenswijsheid, doorzettingsvermogen en ongekend snel denkvermogen.

De Gestampte Meisjes

Bestaat uit Esmée, Ymke en Thenera.  Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor.

In de nieuwe voorstelling Ballen van De Gestampte Meisjes staan mannen centraal. De meisjes willen de mannen bedanken. Thenera wil de vaders van dit land bedanken, dat zij dit land voor ons veroverd hebben. Want zonder hen spraken we nog steeds Spaans. Bedankt Willem (van Oranje). Esmée wilt de mannen van nu bedanken. Want door hen voelt Esmée zich een echte vrouw en blijft ze haar best doen om er zo goed mogelijk uit te zien. En Ymke wilt de mannen bedanken voor de liefde. Want zonder de mannen, had ze de liefde nooit op deze manier gevoeld. Dus er is genoeg om alle mannen voor te bedanken. Of zijn er ook mannen die we niet willen bedanken?

Tickets:

€19,00 Misplaatste Grappen 2017 Passe Partout / €20,00 deur / Alle voorstellingen
€14,00 Misplaatste Grappen 2017 Short Cut / €15 deur / Pieter Jouke en De Gestampte Meisjes
Verzamelen: 19:00-20:00 in De Zeester (Lindenberghaven / Waalkade, Nijmegen)