Nederlands-Indië in Nijmegen

Wanneer:
15 augustus 2020 @ 16:00
2020-08-15T16:00:00+02:00
2020-08-15T16:15:00+02:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kosten:
Gratis
Nederlands-Indië in Nijmegen @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Op 15 augustus 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië met de capitulatie van Japan. Maar werd gevolg door een strijd tussen Indonesiërs en Nederlanders.

Historicus Humphrey de la Croix, voorzitter van Stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en Omgeving (PION), vertelt over de Nijmeegse band met de voormalige kolonie. Waardoor ontstond die band en wat is daar nog van terug te zien?

 

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis organiseert elke maand één of meer Huis lezingen, die veelal betrekking hebben op de geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen, maar soms zullen er ook uitstapjes gemaakt worden naar landelijke historische kwesties. De Huis-lezingen duren drie kwartier en zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie in de donatiezuil wordt erg op prijs gesteld. Je bijdrage wordt gebruikt om ons expositie- én activiteitenaanbod uit te breiden en nóg aantrekkelijker te maken.

Het pand is rolstoeltoegankelijk. Kun je ondersteuning gebruiken bij je bezoek, neem dan gerust contact op via e-mail huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Wij voegen regelmatig nieuwe lezingen toe aan ons aanbod. Volg ons daarom op Facebook, Instagram of bezoek onze website voor het actuele aanbod.

Wij hanteren de RIVM-richtlijnen voor een veilig bezoek en kunnen daarom een beperkt aantal bezoekers toelaten, kom dus op tijd want vol is vol. Je zit tijdens de lezingen op 1,5 meter afstand. Gezelschappen uit een gezamenlijk huishouden kunnen wel bij elkaar zitten.