Shared History on Tour: De Duits-Nederlandse geschiedenis op rails

Wanneer:
19 augustus 2020 – 27 september 2020 hele dag
2020-08-19T00:00:00+02:00
2020-09-28T00:00:00+02:00
Waar:
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kosten:
Gratis
Shared History on Tour: De Duits-Nederlandse geschiedenis op rails @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Allemaal instappen! Reis mee door de gemeenschappelijke geschiedenis van Nederland en Duitsland in het tijdperk van de stoomtrein.

Van 19 augustus t/m 27 september 2020 is in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de grensverleggende tentoonstelling ‘Shared History on Tour’ te zien.

De tentoonstelling biedt een boeiend overzicht van 150 jaar aan gedeelde geschiedenis van Duitsers en Nederlanders in het “Nederrijnland”. Een tijd van sterke economische en culturele verbondenheid, maar ook een tijd van oorlog en afwijzing, en van gemeenschappelijke uitdagingen en burenruil.

Met behulp virtual reality-brillen krijgen bezoekers de verschillende verhalen ‘levensecht’ te horen én te zien.

Shared History on Tour is onderdeel van ‘Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen’. De tentoonstelling zal voor het eerst te zien zijn in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daarna reist de expositie verder naar andere Nederlandse én Duitse musea.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons expositie- én activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken. Kijk voor actuele openingstijden op onze website www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl. Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26 in het hartje van Nijmegen.

Indien je in de coronarisicogroep valt en toch een bezoek wilt brengen aan onze expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Wij zullen in samenspraak een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek.