Agenda

okt
1
do
Kinderactiviteit: Mons en Mari
okt 1 2020 – aug 1 2021 hele dag
Kinderactiviteit: Mons en Mari

Samen met Mons en Mari reis je door de geschiedenis van Nijmegen en hoor je leuke verhalen!

De app neemt je mee langs vier verschillende locaties op het Mariënburgplein: Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en het Regionaal Archief Nijmegen. Bij elke locatie hoort een apart hoorspel. In deze hoorspelen maak je kennis met Mons en Mari, twee kinderen van tien jaar die eeuwen geleden te vondeling zijn gelegd bij het klooster en zijn opgevoed door nonnen. In de eeuwen die volgen, blijven ze telkens weer opduiken op het plein en haalden ze streken uit met de bewoners.

Deze app (Mons en Mari) is voor kinderen vanaf 7 jaar en gratis te downloaden via de Play store of de Appstore.

mrt
21
zo
Lezing: De correspondentie van Johan de Witt [NIEUWE DATUM] @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
mrt 21 @ 16:00
Lezing: De correspondentie van Johan de Witt [NIEUWE DATUM] @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Johan de Witt was in de 17de eeuw negentien jaar lang raadspensionaris en daarmee de belangrijkste politicus van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Johan werd met zijn broer Cornelis door orangisten vermoord en op gruwelijke wijze verminkt. Tijdens zijn leven schreef Johan veel brieven. De brieven geven een mooi inkijkje in het werkzame leven van de prominente 17e eeuwse broers, maar ook in Europese netwerken en het politieke toneel van die tijd.

Inleider: Dr. Ineke Huysman, onderzoeker bij het Huygensinstituut voor Nederlandse geschiedenis

Wanneer: Op 21 maart 2021 om 16.00 uur.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons tentoonstellingen- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.

Je kunt reserveren via www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.