Agenda

okt
1
do
Pop-up Museum 024Geschiedenis @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
okt 1 – nov 1 hele dag
Pop-up Museum 024Geschiedenis @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Tijdens de Maand van de Geschiedenis zal historisch Nijmegen ook dit jaar weer alles uit de kast trekken voor een weekend vol leuke en leerzame evenementen, met als thema dit jaar: Oost/ West. Met het oog op de huidige maatregelen zal het dit jaar een andere editie worden dan voorgaande jaren, maar dat zal niet in de weg staan van de verschillende artikelen, films en live streams die dit jaar online zullen verschijnen. Daarnaast is de pop-up tentoonstelling gedurende de hele maand wél fysiek te bezoeken in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons expositie- én activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken. Kijk voor actuele openingstijden op onze website.

Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26 in het hartje van Nijmegen.

Indien je in de coronarisicogroep valt en toch een bezoek wilt brengen aan onze expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Wij zullen in samenspraak een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek. Minder weergeven

Het Pop-up Museum is t/m 1 november te bezichtigen.

nov
18
wo
Lezing: Dürer in Nijmegen [AFGELAST] @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
nov 18 @ 16:00
Lezing: Dürer in Nijmegen [AFGELAST] @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Deze lezing is door omstandigheden afgelast.

Albrecht Dürer (1471-1528) was als Duits beeldend kunstenaar een vertegenwoordiger van de noordelijke renaissance. Zoals veel renaissancekunstenaars was hij heel breed georiënteerd en hield hij zich ook bezig met wetenschap. Hij heeft een voor zijn tijd een uiterst nieuwerwets verdedigingswerk ontworpen, de bastei. Dürer was reislustig en heeft ook Nijmegen bezocht. Wat vond hij van de stad en hoe kwam hij daar? Wat was het doel van zijn reis?

Inleider: Billy Gunterman, publicist en Willem Meulman, sociaal geograaf en vrijwilliger-in-de-archeologie bij de AWN