Huub Vilé neemt in augustus na vier jaar afscheid bij het Huis. Na een jaar als vrijwilliger te hebben gewerkt, was hij ook drie jaar vrijwilligerscoördinator. “Mijn eerste echte serieuze baan”, aldus Huub. 

Eind van een tijdperk

Natuurlijk ben ik hartstikke blij met mijn nieuwe baan bij Erfgoed Gelderland. En hoewel ik binnen de erfgoedsector blijf, voelt het voor mij toch ook als het eind van een tijdperk. Je staat als coördinator misschien wel het dichtste bij alle vrijwilligers en dat vond ik heel fijn aan mijn werk hier. Maar de nieuwe baan is een logische opstap voor mij en ik hoop er inhoudelijk meer diepgang te vinden.

Balans

Het enthousiasme van de vrijwilligers van het Huis zal ik zeker missen. Het was soms ook een lastige baan, maar het plezier voerde de boventoon. Voor het Huis was ik vaak ook in de avonden en weekenden in touw. In mijn nieuwe baan liggen de werkuren gelukkig wat meer vast. Dat is eigenlijk toch ook wel fijn.

Terug op een oude plek

Ik ga niet verhuizen uit het vertrouwde Nijmegen; ik zit hier goed. Mijn nieuwe werk voelt overigens ook vertrouwd, want ik heb er al eens stage gelopen tijdens mijn studie Geschiedenis. En, je verzint het niet, ik ga nu werken met een oud-studiegenoot van mij! Dat is toch wel heel bijzonder. We hebben zelfs ooit samen studiereizen georganiseerd.

Ik vertrek en het voelt als een goede keuze. Iedereen bij het Huis, en ook mijn opvolger die ik hopelijk nog kan inwerken, wens ik alle goeds. Hou het enthousiasme vast. En weet dat ik het Huis met veel belangstelling blijf volgen!”

Afscheid

Robin Hoeks: “Wij gaan Huub missen als fijne, aardige, (computertechnisch) handige persoon die werkte met hart en ziel voor de mensen, de Nijmeegse geschiedenis en het Huis. Wij wensen hem dan ook veel plezier en succes toe in zijn nieuwe baan.