Het huis verwelkomt twee nieuwe bestuursleden. Zij zijn beide in juni met hun werkzaamheden begonnen. We zijn natuurlijk benieuwd wie zij zijn en waarom zij kiezen voor het Huis. Om te beginnen: Marianne Bakker.  

Net terug van een reis op Texel die zij als vrijwilliger heeft georganiseerd voor autistische jongeren vertelt Marianne Bakker-Otten waarom zij tot het bestuur is aangetreden: “Mijn Gelders erfgoed netwerk! Dat komt mij goed van pas voor het Huis. Tot vorig jaar ben ik 8 jaar voorzitter geweest van het bestuur van Museum Kasteel Wijchen. Daarnaast ben ik in de gemeenteraad van die plaats en in de Gelderse Provinciale Staten een aantal jaren politiek actief geweest.

Begonnen in Nijmegen

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en heb er na mijn studie ook nog enkele jaren gewoond, mijn familieverleden gaat hier terug tot 1650. Ik heb de HBO opleiding tot bibliothecaris gevolgd in Tilburg en Amsterdam. Na mijn studie heb ik gewerkt bij diverse bibliotheken: bibliotheek Oosterbeek, rayondirecteur en directeur-bestuurder Openbare bibliotheek Rivierenland. In Tilburg heb ik ook nog Public Governance gestudeerd. Ik woon al 40 jaar in Wijchen, eerst met mijn gezin en na het overlijden van mijn man alleen, mijn twee kinderen wonen met hun gezinnen in Leiden en Utrecht.

Logische overstap

Het bestuurswerk naast mijn betaalde werk en mijzelf inzetten voor de samenleving; het zit mij in mijn bloed. Eind van het jaar loopt mijn zittingstermijn bij de raden van toezicht van Erfgoed Gelderland en van een provinciale bibliotheekinstelling af, daardoor heb ik tijd om mij in te zetten voor het Huis. Het is ook een mooie combinatie met het bestuur van Vrienden van Museum Kasteel Wijchen en het bestuur van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea, die zo’n 240 organisaties ondersteunen. Dat kan nog wel eens van pas komen bij het huis.

Gelders netwerk

Een bezige bij zoals ik kan niet anders en dus wordt het tijd dat ik mijn eigen betrokkenheid voor de samenleving weer inzet. Net zoals de vrijwilligers van het Huis. Want die zijn onmisbaar bij het in stand houden van deze stichting. Ik zit volop ideeën, zoals vaker uit de kapel naar de mensen toe te gaan om de verhalen van de stad te brengen en daar ook op te halen. En ik heb mijn netwerk dus daar wil ik een steentje aan bijdragen. Zet mij maar in. Hartelijke groet!”