Als programmamaker is zij van idee tot uitvoering de inhoudelijke aanjager van exposities en evenementen van het Huis. Straks weer vanuit de Mariënburgkapel gaat zij gaat aan de slag met het bedenken van verhaallijnen. Hiervoor zal zij ook (bron)onderzoek uitvoeren en teksten schrijven. Eline draagt de verantwoordelijkheid voor de logistiek en het eindresultaat. Zij maakt daarbij gebruik van de aanwezige kennis van de andere vrijwilligers.

Publiekshistoricus

Eline stelt zich graag aan u voor: “Als publiekshistoricus houd ik enorm van cultuur- en stadshistorische verhalen. Van historische wistjedatjes tot bredere maatschappelijke verhalen; ik duik er graag in. Als voormalig inwoner van de historische stad Amsterdam zal ik mij vast snel thuis voelen in mijn nieuwe habitat, de oudste stad van het land. Nijmegen heeft – weet ik – een schat aan verhalen. Je kunt er niet alleen voor exposities dankbaar gebruik van maken, maar ook voor lezingen, podcasts en educatieve activiteiten.

Volop en samen

Dit is een leuke uitdaging waar het Huis zich elke dag weer volop voor inzet en waar ik mij ook mee bezig mag houden. Trouwens, historische erfgoed definieer je samen. Samen met de stad en haar inwoners, samen met andere Nijmeegse culturele stellingen en vooral ook samen met het team van het Huis. Ik hoop mijn kennis en vaardigheden als programmamaker bij die van ons team en onze vrijwilligers te kunnen voegen en gezamenlijk mooie evenementen en exposities neer te zetten.