Wat is er mooier dan je in de oudste stad van Nederland bezighouden met geschiedenis? Niet veel als je het ons vraagt! Wij zijn het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de organisatie achter TOEN festival.

Samen met de historici, archeologen en andere experts uit het Nijmeegse erfgoedveld die deze verhalen dagelijks onderzoeken, organiseren wij jaarlijks in oktober TOEN: het Nijmeegs Geschiedenisfestival. Hun rijkdom aan historische kennis, verbonden met onze expertise in het vertellen van verhalen, vormt de kracht van dit festival. Én van de Nijmeegse geschiedenis.

Onze missie is jou inspireren met verhalen uit de oude doos. Maar stoffig zijn we zeker niet. Met TOEN doen we het net even anders dan normaal. Dit Nijmeegs Geschiedenisfestival is er om jou ieder jaar weer opnieuw te inspireren, te vermaken en iets bij te brengen, door middel van spannende, vernieuwende en leerzame activiteiten.

Meer informatie over het festival vind hier.

TOEN Festival is een officiële spin-off van de Maand van de Geschiedenis.

Wil je bijdragen aan het festival of op de hoogte blijven van de organisatie? Neem dan contact op met de projectleider, Eline Alberts: elinealberts@hvdng.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.