Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Activiteit De tekentafel van stadstekenaar Ernie Bossmann

De tekentafel van stadstekenaar Ernie Bossmann

Ondergronds tekenen voor volwassenen

Tekenen voor volwassenen? Ja, zeker! Op vrijdag 13 oktober zit Nijmeegse stadstekenaar Ernie Bossmann aan de tekentafel in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Durf jij aan te schuiven en je creativiteit de vrije loop te laten?

Ben je benieuwd wat je kunt met bestaand beeld, heb je zin om te spelen met plaatjes? Is het jaren geleden dat je stiften in handen had, of teken je elke dag? Schuif gratis aan bij de Nijmeegse stadstekenaar. Doe een potlood-warming-up of korte tekenspelletjes. Ervaar het plezier in tekenen en ontdek wat ontstaat. Gebruik en hergebruik, associeer, varieer, reageer en teken op je eigen manier.

“Aan een lege tafel komt niks uit mijn handen, boven een wit vlak komt niks in me op. Ik gebruik wat voorhanden is. Verzinnen hoeft niet. Als Stadstekenaar werk ik met lokaal beeld, plaatselijke plaatjes, Nijmeegse krantenkoppen, fotobladen in de minibieb, pakpapier uit de kringloopwinkel en wijkkrant-stukjes. Allemaal materiaal om overheen te tekenen, uit te knippen, over te trekken, na te tekenen en door te strepen. Ik nodig iedereen uit om met me mee te doen. Er is geen vast programma; met speelse opdrachten probeer ik je te verrassen en te verleiden om lekker te tekenen.”  – Stadstekenaar Ernie Bossmann

Speciaal voor het Nijmeegs Geschiedenisfestival TOEN maakte stadstekenaar Ernie Bossmann een kunstwerk rondom het thema Ondergronds. Deze bewonder je van 7 t/m 22 oktober in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor de overige activiteiten van het TOEN festival, kijk op www.toenfestival.nl.

Datum

13 okt 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:30

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

TOEN: het Nijmeegs Geschiedenisfestival
Email
toen@hvdng.nl