Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Expositie Blik op Nijmegen. Een beeldende wandeling door de stad

Blik op Nijmegen. Een beeldende wandeling door de stad

In het Huis van de Nijmeegse geschiedenis opent dinsdag 8 augustus een nieuwe expositie: Blik op Nijmegen. De prachtige fotografie van Karsten Russ en de kunstwerken uit de collectie van kunstverzamelaar en stadsgids Wim Bilo vormen de achtergrond voor persoonlijke verhalen en leuke anekdotes over bekende locaties in Nijmegen. Loop jij ook mee de stad door, gewoon in de Mariënburgkapel? De expositie loopt tot eind oktober.  

Met zijn fotografie zoekt Karsten telkens weer een nieuwe, verfrissende blik op de stad. Als zijn foto’s iets bij de kijker losmaken, dan is zijn doel bereikt. Fotografie krijgt betekenis door de verhalen en herinneringen die achter die locaties schuilgaan. Nijmegen en haar inwoners zijn constant in verandering. De expositie Blik op Nijmegen vertelt hun verhalen en nodigt de bezoeker uit eens met andermans blik naar Nijmegen te kijken.

 

Officiële opening expositie

Kom dinsdagavond 8 augustus om 19:00 uur naar het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis voor de feestelijke opening van de expositie. Meld je aan via het formulier op onze website.

Workshop fotografie door Karsten Russ

Volg een workshop van fotograaf Karsten Russ en werp een blik op Nijmegen door de ogen van een fotograaf. Hoe breng je een stad goed in beeld en hoe vertel je een verhaal door middel van fotografie?

Standswandeling door Wim Bilo

Gedurende de expositie krijgen bezoekers meerdere malen de kans ook echt de stad in te gaan onder leiding van stadsgids Wim Bilo. Wim heeft tal van leuke stadshistorische verhalen achter de hand ter verdieping op de expositie. Op 10 september is er een extra speciale editie ter gelegenheid van Open Monumentenweekend. Aansluitend op de wandeling liggen dan in het archief een aantal bijzondere archiefstukken klaar om te bekijken.

Deel jouw blik op Nijmegen met ons!

Naar welke plek in Nijmegen kijk jij met een heel eigen blik? Deel jouw blik op Nijmegen met ons door een mooie foto en/of herinnering op te sturen naar blikopnijmegen@hvdng.nl en zie je eigen herinnering dan terug in de expositie!

Geïnteresseerd in een van de activiteiten? Houd de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de gaten voor meer informatie. Het Huis is iedere woensdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend. De toegang is gratis en de kapel is rolstoeltoegankelijk.

Datum

10 aug 2023 - 29 okt 2023
Nu bezig...

Tijd

1:00 pm - 5:00 pm
Categorie