Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lezing Jongerenactiviteit: Wanneer ga je eigenlijk in verzet? Nijmeegse jonge helden in WOII

Jongerenactiviteit: Wanneer ga je eigenlijk in verzet? Nijmeegse jonge helden in WOII

We kennen tientallen moedige Nijmegenaren die na mei 1940 in verzet komen tegen de Duitse bezetter. Ze strijden dan tegen onrecht en onderdrukking. Dat is zeer gevaarlijk werk, waarop zware straffen staan. Ook veel jonge Nijmeegse meiden en jongens komen in actie.   

 

Wat wil jij weten over het verzet in onze stad? 

Hoe groot was het Nijmeegse verzet?  Wie waren die verzetsmensen? Wat zijn hun verhalen en wat dreef hen? Je kunt het op 4 mei te weten komen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Heb jij ook een vraag? Stel die gerust: deskundigen van de werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen zullen proberen al je vragen te beantwoorden. 

We stellen een aantal jonge helden voor, zoals de student Toon Fredericks over wie een kort filmportret is gemaakt. De verzetsgroep Fredericks was heel moedig maar Toon werd met enkele Nijmeegse vrienden door de Duitsers opgepakt en meteen ter dood gebracht. Dat is een van de vele verzetsverhalen in onze stad.

Heb je nu al een vraag? Stuur die dan naar info@oorlogsdodennijmegen.nl met vermelding ‘Vraag 4 mei’. 

Meld je hieronder gratis aan!

 

Datum

04 mei 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen
Email
info@oorlogsdodennijmegen.nl
Website
https://www.oorlogsdodennijmegen.nl/