Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lezing UITVERKOCHT | Lezing: de slag op de Mookerheide

UITVERKOCHT | Lezing: de slag op de Mookerheide

De Slag op de Mookerheide is één van de bekendste veldslagen uit de Tachtigjarige oorlog. Deze slag vond plaats in 1574 op een gebied ten zuiden van Nijmegen tot voorbij Mook. Dit werd in zijn geheel Mookerhei genoemd. De Spaanse troepen van Bernardino de Mendoza vochten tegen de soldaten onder leiding van Lodewijk en Hendrik van Nassau. Zij waren de jongere broers van Willem van Oranje. De veldslag verliep dramatisch voor de gebroeders Van Nassau. Een groot deel van hun troepen sneuvelden en ook Lodewijk en Hendrik van Nassau overleefden het niet. Dit was een enorme tegenslag voor Willem van Oranje.

Het is nu 450 jaar geleden dat de slag plaatsvond. Theo van Brunschot van Stichting Huys te Moock vertelt op 4 juni 2024 over het verloop van de veldslag en wat de betekenis van de slag was voor de oorlog tegen de Spanjaarden. Hij gaat verder in waarom juist op de Mookerheide één van de grootste veldslagen uit de Tachtigjarige Oorlog werd gevoerd.

Deze lezing over de slag op de Mookerheide wordt gehouden op dinsdagavond 4 juni 2024 in de Mariënburgkapel te Nijmegen. We beginnen om 20.00 uur. Wilt u zeker zijn van een plekje? Koop dan alvast een ticket via de knop hieronder of aan de balie in het Huis vd Nijmeegse Geschiedenis. De entree bedraagt 5 euro, vrienden van het Huis kunnen gratis naar binnen. Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen.


Datum

04 jun 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Email
info@hvdng.nl
Website
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/