Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lezing UITVERKOCHT | Lezing: Mensen en villa’s op de Kwakkenberg in de eerste helft van de twintigste eeuw

UITVERKOCHT | Lezing: Mensen en villa’s op de Kwakkenberg in de eerste helft van de twintigste eeuw

De Kwakkenberg is de groenste wijk van Nijmegen. Een stadsdeel met dure villa’s en grote tuinen. Deze wijk bestaat nog niet zo lang, maar toch zijn er tal van historisch interessante bijzonderheden over te vertellen. De Kwakkenberg is bijzonder doordat de wijk door één persoon is ontwikkeld. De ex-steenkolenhandelaar Joachimus van Houweninge kocht grote oppervlakten bos en heide aan en verkocht die vervolgens aan welgestelde pensionado’s uit West-Nederland en de koloniën. Zij kozen het heuvelland bij Nijmegen als hun nieuwe woonplaats. Van Houweninge werd als ‘projectontwikkelaar’ zeer rijk en de wijk werd populair.

Klaas Bouwer heeft het boek De Kwakkenberg en zijn grondlegger Joachimus van Houweninge geschreven over de Kwakkenberg. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis zal hij de geschiedenis van de stadwijk uit de doeken doen. Ook enkele de bewoners uit de eerste helft van de twintigste eeuw komen aan bod. Wie waren deze mensen die met hun huizen gezichtsbepalend waren voor de wijk?

Deze lezing wordt gehouden op woensdag 10 april 2024 in de Mariënburgkapel te Nijmegen. We beginnen om 20.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk voor vrienden van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Anderen betalen 5 euro. Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen.


Datum

10 apr 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Email
info@hvdng.nl
Website
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/