Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lezing Muzikale lezing: Herinneringen aan het Nijmeegs bioscoopverleden

Muzikale lezing: Herinneringen aan het Nijmeegs bioscoopverleden

Samen een filmpje pakken. Wie heeft daar nou geen fijne herinneringen aan? Nijmegen heeft een zeer rijke bioscoopgeschiedenis die teruggaat tot 1896!

Op vrijdag 8 maart organiseert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis samen met Nimma in een Notendop een speciale avond over Nijmeegs bioscoopvermaak.

Tijdens deze avond presenteert de Nijmeegse muzikant Dirk-Wim in ’t Hof zijn nieuwste lied. Onder de noemer Nimma in een Notendop maakt hij muzikale beeldverhalen over Nijmegen. Omlijst met historisch beeldmateriaal bezingt In ‘t Hof de bioscoopherinneringen van Nijmegenaren door de jaren heen.

Als introductie op het nieuwe lied wordt een lezing gegeven door Anthony Livius. Hij is historicus en doet veel onderzoek naar de Nijmeegse bioscoopgeschiedenis. In vogelvlucht neemt hij de toeschouwer mee op tijdreis langs de eerste filmvertoningen op de kermis, de snelle toename van het aantal vaste bioscopen, de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en hoe tijdens de wederopbouw het bioscoopbedrijf weer uit de as herrees.

Kortom: een avond vol muziek en herinneringen!

De lezing is gratis toegankelijk voor vrienden van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Anderen betalen 5 euro. Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen. Meld je aan via onderstaand formulier:

Datum

08 mrt 2024

Tijd

19:30 - 21:00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Email
info@hvdng.nl
Website
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/