Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Activiteit N.E.C. Voetbalherinneringen gepresenteerd: lost verses

N.E.C. Voetbalherinneringen gepresenteerd: lost verses

Het hele afgelopen voetbalseizoen organiseerde het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis samen met N.E.C. Maatschappelijk bijeenkomsten in het Goffertstadion voor ouderen met dementie en/of eenzaamheidsklachten: Football Memories Nijmegen. Met behulp van oude radio- en televisiefragmenten, spelerskaarten, krantenknipsels en de aanwezigheid van oud-spelers haalden we met de ouderen voetbalherinneringen op aan de finales, degradaties en andere momenten dat ze op het puntje van hun stadionzitje zaten. Even beleefden ze die momenten weer.

Bij deze bijeenkomsten sloot Rindert Lammers, beter bekend als lost verses, aan. Hij hoorde de herinneringen aan, snoof de sfeer op en daardoor geïnspireerd componeerde hij een muziekstuk dat een ode brengt aan vervlogen voetbaltijden. Op 27 juni presenteert hij deze compositie tijdens een bijzondere avond in de Mariënburgkapel. Daarnaast zal er een speciale NEC-gast aanwezig zijn!

lost verses

lost verses is het soloproject van Rindert Lammers. Eerder won hij met de ambient spoken-word act Benji een 3voor12 Gelderland award voor het nummer Vuurvlieg, een bijzondere samenwerking met Joseph Shabason (Destroyer, War On Drugs). Met lost verses creëert hij een sfeer die doet denken aan Japanse new-age, geïnspireerd door artiesten als Hiroshi Yoshimura en Satoshi Ashikawa. Na het verschijnen van de single Waving zal het debuutalbum, met bijdragen van internationale gasten uit de ambient wereld, in 2024 het licht zien.


Datum

27 jun 2024

Tijd

19:30 - 21:30

Kosten

€5.00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Email
info@hvdng.nl
Website
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/