Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Expositie Pop-up Expo 100 jaar Romeins verleden verbeelden door Tijdlab

Pop-up Expo 100 jaar Romeins verleden verbeelden door Tijdlab

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is van 27 december tot en met 6 januari het startpunt voor de bezoeker van het Limesfestival! Een kerstvakantie lang ontdek je de Romeinen in Nijmegen. In samenwerking met 8 locaties in Nijmegen, Elst, Wijchen en Berg en Dal is er een rijkgevuld programma van workshops, lezingen en wandelingen voor jong en oud gemaakt. Tijdens het Limesfestival vind je in het Huis in samenwerking met Tijdlab een expositie over hoe de Romeinse geschiedenis in de afgelopen decennia op verschillende manieren is verbeeld. Zie de eerste prenten over Romeins Nijmegen, 3D visualisaties van de aquaduct en hologrammen. Kom snel en laat je meenemen in Romeins Nijmegen door de geschiedenis van verbeelden.

 

Daarnaast organiseert het Huis op 4 januari een avond over Romeinse taal, mythologie en wijn en op 5 januari worden bodemschatten gevonden op het Kops plateau voor het eerst onthuld.

 

 

Datum

27 dec 2023 - 18 jan 2024
Verlopen!

Tijd

11:00 - 17:00

Locatie

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Categorie

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Email
info@hvdng.nl
Website
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/