Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lezing Talkshow tijdens de Nijmeegse kermis

Talkshow tijdens de Nijmeegse kermis

Let op! Deze talkshow was oorspronkelijk gepland op 25 juni, maar is verplaatst naar 30 september.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kondigt vol enthousiasme een speciale talkshow aan over een van de meest geliefde vormen van volksvermaak: de kermis. Op zaterdag 30 september, de start van de Nijmeegse najaarskermis, zullen we om 16:00 een boeiend panel van gasten verwelkomen voor een verhelderende en levendige discussie in onze prachtige locatie, de Mariënburgkapel.

De gastheren van dit programma zijn onze eigen directeur Robin Hoeks en aalmoezenier Bernhard van Welzenes van de landelijke parochie kermis, circus en binnenvaart. Onze gasten voor deze bijzondere gelegenheid zijn enkele vooraanstaande experts en vertegenwoordigers uit de kermiswereld. We hebben de eer om Sander Willemstein van Buro de Kermisgids, kermisfanaat Marco Frericks, Francien Sipkema namens de Kermis Vrouwenbond en een vertegenwoordiger van Stichting Rijdende School te ontvangen. Daarnaast zullen we enkele gepassioneerde kermisexploitanten verwelkomen.

Tijdens de talkshow zullen we verschillende boeiende onderwerpen bespreken die het hart van de kermiswereld raken. We zullen onder andere ingaan op de kermis als immaterieel erfgoed, de uitdagingen waar kermisexploitanten mee te maken hebben (scholing, concurrentie, vooroordelen), het wisselende imago van de kermis en de – technologische – ontwikkelingen die de kermisindustrie doormaakt. Tevens benadrukken we de waardering voor het vak, aangezien dit van essentieel belang is voor degenen die zich inzetten voor dit prachtige ambacht.

De talkshow wordt live gestreamd naar het YouTube-kanaal van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Zo kunnen kijkers vanuit het hele land en zelfs daarbuiten deze fascinerende discussie bijwonen en deelnemen aan de interactie.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze unieke talkshow en meer te weten te komen over de kleurrijke geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van de kermiswereld. Entree bedraagt €5. Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Datum

30 sep 2023

Tijd

4:00 pm - 6:00 pm

Kosten

€5.00
Categorie