Home Events - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Activiteit TOEN het Nijmeegs Geschiedenisfestival

TOEN het Nijmeegs Geschiedenisfestival

Trots presenteren we TOEN: het Nijmeegs Geschiedenisfestival. Als geschiedenisfanaten zijn wij geïnspireerd door de Nijmeegse geschiedenis. Ons doel is om zoveel mogelijk mysterieuze en interessante verhalen en weetjes van toen met jou te delen. Wij brengen de geschiedenis weer tot leven, zodat jij kan ervaren wat de mensen van toen beleefden. In de stad waar wij elke dag wonen, werken, struinen, shoppen, op het terras zitten, hand in hand lopen… Daar, in die stad, zitten ontelbaar veel verhalen verstopt.

Samen met de historici, archeologen en andere experts die deze verhalen dagelijks onderzoeken, organiseren wij TOEN. Hun rijkdom aan historische kennis, verbonden met onze expertise in het vertellen van verhalen, vormt de kracht van dit festival. Én van de Nijmeegse geschiedenis.

Onze missie is jou inspireren met verhalen uit de oude doos. Maar stoffig zijn we zeker niet. Met TOEN doen we het net even anders dan normaal. In het programma vind je onder andere lezingen gecombineerd met bierproverijen, een silent disco in het thema van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, een kunstzinnige tour door de middeleeuwse kelders van Nijmegen en een archeologische speurtocht voor kinderen.

Zien we je daar? Kijk op op de website van TOEN voor het volledige programma en bestel snel je kaartjes!

Datum

07 - 15 okt 2023
Verlopen!

Tijd

08:00 - 22:00
Categorie

Organisator

TOEN: het Nijmeegs Geschiedenisfestival
Email
toen@hvdng.nl