Huismeester

Heb jij een hart voor cultuur en erfgoed in Nijmegen? Draag dan jouw steentje bij aan onze laagdrempelige locatie voor ontmoeting en cultuurhistorie! Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar een vrijwillige Huismeester.

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als expositie- en lezingenruimte, maar organiseren we ook activiteiten in de stad. Voor 2023 staan onder andere onderwerpen als bioscopen, NXP en de kermis op het programma.

Wat ga je doen?

Als huismeester sluit je aan bij het Team Representatie van het Huis van de NIjmeegse Geschiedenis. Binnen dit team draag je zorg voor de uitstraling van de kapel. Je houdt de binnenkomst netjes, zorgt bijvoorbeeld dat oude flyers uit het flyerrek verdwijnen, de entree er verzorgd uitziet en alles netjes aangeveegd is. Bovendien schrik je er niet voor terug mee te helpen met het opbouwen en afbreken van exposities, of kleine technische of praktische problemen op te lossen. 

Functieprofiel

  • Je hebt affiniteit met Nijmeegs erfgoed, cultuur en geschiedenis
  • Je vindt het belangrijk dat bezoekers een goede indruk krijgen bij binnenkomst
  • Je bent handig met gereedschap
  • Je bent sociaal en kan goed overweg met allerlei mensen
  • Je houdt ervan creatieve oplossingen te bedenken voor praktische problemen
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?

Je komt terecht in een klein team van vrijwilligers met allerlei leeftijden en achtergronden. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook aan wat jij eruit wilt halen. Bovendien draag je bij aan de presentatie van een van de mooiste gebouwen van Nijmegen!

Enthousiast geworden? Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking! Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.