header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Boekpresentatie Wolfskind

Uit Huis van de Nijmeegse geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Op zaterdag 28 mei om 16.00 presenteert schrijver Ton Vogels zijn roman “Wolfskind” in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Iedereen is hierbij van harte welkom.


De roman

'Wolfskind' is een roman die zich afspeelt in de buurt van Nijmegen. Het gaat over de vraag wanneer je het verleden los moet laten. Archeoloog Vincent de Vree denkt de vondst van de eeuw te doen: het joods badhuis. Het moet hem de erkenning geven waar hij al zo lang naar verlangt. Het lot beslist echter anders. In een oud klooster in de Heilig Landstichting ontmoet hij het bijzondere meisje Nova. Ze is wees en worstelt daardoor net als Vincent met het verleden. Samen proberen ze het bestaan te bewijzen van een nieuwe, nog veel spectaculairdere vondst: een Romeins aquaduct bij Nijmegen. Deze ontdekking moet de gevallen archeoloog in één klap zijn status teruggeven.

Over de schrijver

Ton Vogels is 36 jaar en is woonachtig in Nijmegen. Zijn debuutroman 'De duivel van Vico' verscheen in 2012 bij uitgeverij Prometheus. Dit keer heeft hij het anders aangepakt: hij geef de roman zelf uit. Tot nu toe een mooi avontuur, aldus Ton Zo richtte hij een uitgeverij op met de onmogelijke naam Salon des Refusés (een verwijzing naar een Franse kunsttentoonstelling van geweigerde kunstenaars), liet hij leesclubs in een vroeg stadium meelezen en -denken en lieten meer dan 2500 mensen via social media weten wat ze de beste cover vonden.

Programma

Vanaf 15.45 uur: ontvangst

16.00 uur: korte aftrap

16.05 uur: emeritus hoogleraar Harry Bekkering (Nederlandse taal en letterkunde) geeft een inleiding op het boek

16.15 uur: Ton Vogels vertelt iets over de roman

16.20 uur: Burgemeester Bruls neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Cover roman Wolfskind.jpg

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden