Bruls, H.M.F.

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Infobox burgemeester
Volledige naam Hubertus Maria Franciscus Bruls
Geboren Geboortedatum::6 februari 1966
Overleden Overlijdensdatum::
In functie 2012-
Partij CDA
Titulatuur drs.

Hubert Bruls (Nuth, 6 februari 1966) is een politicus van het CDA en vanaf 21 mei 2012 burgemeester van Nijmegen.

Levensloop

Na het Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs aan het Bisschoppelijk College te Sittard volgde Bruls vanaf 1984 een opleiding politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij begon vervolgens zijn loopbaan bij ambtenarenvakbond ABVAKABO FNV. Na een korte periode als gemeenteraadslid in 1998, werd hij in 1999 wethouder in Nijmegen.

Bruls was van 23 mei 2002 tot 11 oktober 2005 Tweede Kamerlid voor het CDA. In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met arbeidsmarktbeleid en werkgelegenheid, arbeid en zorg, grotestedenbeleid en infrastructuurprojecten in Gelderland.

Op 1 oktober 2005 werd hij burgemeester van Venlo. Na de fusie van Venlo op 1 januari 2010 met Arcen en Velden was hij waarnemend burgemeester van het nieuwe Venlo en sinds juli 2010 werd hij daar per Koninklijk Besluit de burgemeester.

Burgemeesterschap

De Ministerraad stemde op 30 maart in met de voordracht voor benoeming van Hubert Bruls als burgemeester van Nijmegen. Hubert Bruls volgde Thom de Graaf op, die per 1 februari 2012 was benoemd tot voorzitter van de HBO-raad.

Tijdens de raadsvergadering van 21 mei 2012 werd hij beëdigd door de Commissaris van de Koningin.

Bronnen en verwijzingen


{{#if: Graaf, Th.C. de|Voorganger:
Graaf, Th.C. de}} {{#if: |
}}
Burgemeester van Nijmegen {{#if: |Opvolger:
}} {{#if: |
}}


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...