Café De Mark

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

RADBOUD IN DE STAD
"Radboud in de stad" biedt naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van de Radboud Universiteit een indruk van de voormalige locaties van de universiteit in de stad, met de bijbehorende verhalen. Lees verder>>>
Gegevens gebouw
Adres: Professor Bromstraat 54
Bouwjaar: 1970
Functie: Studentencafé (1970-?)

Wanneer in 1970 het studentencomplex Hoogeveldt wordt gebouwd, wordt ook een studentencafé aan het complex toegevoegd. Café De Mark is vanaf het begin een plek waar studenten na de colleges nog even een biertje drinken. In 2007 wordt de naam veranderd in café Piecken en krijgt de kroeg een nieuwe inrichting. Met een nieuwe naam en een ander uiterlijk blijft de doelstelling echter ongewijzigd: de student bij de campus voorzien van een horecagelegenheid.

Bronnen

Het oorspronkelijke artikel verwees naar twee artikelen uit de studentenbladen VOX en het ANS. Momenteel is niet bekend om welke artikelen het gaat.

Verantwoording

Onderzoek naar de universiteitslocaties door de studenten geschiedenis Yvette Dam en Yvonne Verstappen voor Radboud in de stad naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van de universiteit in 2013.


Coördinaten: 51.84195,5.86709