Carnegie Heldenfonds

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

De bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds is en onderscheiding voor iemand die bijvoorbeeld met gevaar voor eigen leven een ander heeft gered óf met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres is gesprongen.

Koen te Koppele

De heer K. te Koppele (24) ontving op 30 augustus 2011 de bronzen legpenning van de Stichting Carnegie Heldenfonds en een loffelijk getuigschrift als bewijs van moedig gedrag. Hij kreeg deze legpenning omdat hij op 13 december 2010 met gevaar voor eigen lijf en goed een mogelijke (gas)ontploffing voorkwam en daarmee het leven van een buurtbewoner heeft gered.

Patrick van Mierle en Jan Weidijk

De heer P. van Mierle (23) en de heer J. Weidijk (39) ontvingen op 26 februari 2013 de bronzen heldenmedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds en een loffelijk getuigschrift als bewijs van moedig gedrag. Zij kregen deze medaille omdat ze op 4 oktober 2012 met gevaar voor eigen leven een drenkelinge uit de Waal bij Nijmegen hebben gered.

Zes buurtgenoten

Michelle van Houten (27), Renate van Loy (36), Patricia Pastoor-van Baardewijk (36), Ingrid Hageman (47), Roy Wolf (42) en Pieter Brink (40) ontvingen op dinsdag 20 december 2016 de bronzen heldenmedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds en een loffelijk getuigschrift als bewijs van moedig gedrag. Zij kregen deze medaille omdat ze op 2 mei 2016 onmiddellijk hulp hebben geboden na een ontploffing en steekvlam bij het kaasfonduen bij een gezin in Nijmegen-Noord.


Naar de startpagina over onderscheidingen