Categorie:Filmbeelden vierdaagse

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De afgelopen jaren is de Vierdaagse vaak op film vastgelegd. De lopers uit alle landen, de blaren, de militairen, de toeschouwers, de muziek en het feest, de hoogtepunten en de dieptepunten. De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzamelde vele films, bracht ze onder in het archief en maakte er mooie compilaties van.

Deze vierdaagsefilms zijn online te bekijken in de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen. Ook Beeld en Geluid heeft mooie beelden van de vierdaagse in de Polygoonjournaals. Een aantal van deze films is op het Youtubekanaal van Beeld en Geluid te vinden.

Alle aan een bepaald jaartal te koppelen vierdaagsefilms zijn toegevoegd aan de jaarartikelen over de Vierdaagse in de kennisbank van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Hieronder staat een overzicht van vierdaagseartikelen met filmbeelden.

Alvast een indruk door beelden van Beeld en Geluid van de 56ste Vierdaagse in 1972 met daarin archiefmateriaal van de Vierdaagse van 1928, 1932 en 1933 met geluid van de verschillende liederen. {{#ev:youtube| kYlQ00ZaU4s|300|center}}