header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Categorie:Vierdaagse

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Geschiedenis Vierdaagse
Logovierdaagse.png
startpagina
Alles over de geschiedenis van de Vierdaage in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

Bron: Regionaal Archief Nijmegen

Het detachement van de Koloniale Reserve keert terug in de Prins Hendrik kazerne op de eerste dag van de 29e Vierdaagse. Voorop gaan twee dames. (1939)

Om de geschiedenis van de Vierdaagse voor iedereen toegankelijk te maken, is in 2009 de Vierdaagsewiki gemaakt. Een jaar later is de inhoud hiervan opgenomen in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Van elke Vierdaagse is een apart artikel opgenomen met een korte beschrijving, enkele cijfers en filmbeelden of een foto. De inhoud hiervan is grotendeels ontleend aan de uitgave De Wereld Wandelt uit 1991. Dat geldt ook voor de meeste artikelen in deze categorie.

Naar aanleiding van de overdracht van de archieven van de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten is in juni 2013 de informatie over de Vierdaagse nog verder uitgebreid en beter toegankelijk gemaakt. Er zijn beschrijvingen opgenomen van de verschillende wandelsportorganisaties en personen die gegevens verzameld hebben.

De startpagina Vierdaagse is het beste vertrekpunt voor wie meer wil weten over het grootste evenement van Nederland. Uiteraard ontbreken de Zomerfeesten of Vierdaagsefeesten niet in dit verhaal, zie daarvoor de startpagina Vierdaagsefeesten.

Gebruik de onderstaande overzichten of gebruik de zoekfunctie om artikelen met informatie over de Vierdaagse te vinden:

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden