header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

De Gelukkige Huurder ook echt iets voor jeugdige bezoekers en het onderwijs.

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Een poppenhuis

Voor de allerkleinsten is in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een kinderhoekje ingericht met een keukentje en een poppenhuis. Ook is er een tafel met veel ‘oud-Hollandse’ spelletjes.

De Gelukkige Huurder is ook echt iets voor het onderwijs.

Kijkwijzers

Kijkwijzer met ontwerpactiviteit bij de expositie De Gelukkige Huurder in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en het Architectuur Centrum Nijmegen

De duo-expositie De Gelukkige Huurder is in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (HVNG) tot eind april te zien en in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) nog tot 10 maart. Bij de tentoonstelling is een kijkwijzer met ontwerpactiviteit ontwikkeld voor scholen: groep 7/8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Maar ook de individuele bezoeker kan zich met behulp van de kijkwijzer verdiepen in het thema volkshuisvesting.

De kijkwijzer leidt je aan de hand van vragen langs de tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. De expositie besteedt aandacht aan het thema wonen binnen de drie tijdvakken Burgers en stoommachines (1800-1900), Wereldoorlogen (1900-1950) en Televisie en computer (1950-2000).

In het ACN kun je aan de slag met de opdracht ‘Blauwdruk’. Ontwerp daar in 30 minuten een hotel voor het Waalfront, geïnspireerd op de plek aan de Waal waar water, ijzeren vormen van brug, treinen, kranen en schepen altijd voor beweging zorgen. Bijzondere hotelvoorbeelden uit de hele wereld helpen je op weg.

F14369 jongen Gelukkige Huurder.jpg


Een bezoek aan de duo-tentoonstelling ‘De Gelukkige Huurder’ met de bijbehorende kijkwijzer en activiteit is geheel gratis en zelfstandig te ondernemen.

Met uw klas naar het Huis?

Scholen die interesse hebben om langs te komen of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis a.wevers@nijmegen.nl en/of j.laarman@nijmegen.nl of het Architectuur Centrum Nijmegen info@architectuurcentrumnijmegen.nl

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden