Democratie in de sport

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Geschiedenis Vierdaagse

startpagina
Alles over de geschiedenis van de Vierdaage in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

{{#widget:imagewithlink|src=http://studiezaal.nijmegen.nl/HttpHandler//icoon.ico?icoon=2011396179%7Curl=http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=2008566354"}}

Bron: Regionaal Archief Nijmegen

De omvangrijke delegatie van de Japan Walking Association (JPN) tijdens het defilé in de Vlaggenparade op de maandagavond voorafgaande aan de 70e Vierdaagse. (1986)

De chef van de sportredactie van een Japans dagblad (oplage acht miljoen kranten per dag!) vertelt tijdens een ontmoeting in 1990, dat hij tien jaar geleden in Nijmegen is geweest. Hier kreeg hij een totaal andere visie op sport bedrijven. ,,Wij schreven bij sport alleen over winnaars en verliezers, maar in Nijmegen ontdekten wij voor het eerst dat sport ook zonder deze uitersten kan worden beoefend. Daar zagen we laat ik maar zeggen 'de democratie' in de sport. We hadden dat nooit eerder zo ervaren. Na Nijmegen hebben we met de redactieraad overlegd en vanaf toen zijn we veel meer aandacht gaan besteden aan allerlei recreatieve sporten, die er ook zijn in Japan. Want sport zonder winnaars en verliezers is even waardevol als met." Aldus deze Japanse sportjournalist.

Verantwoording

De tekst van dit artikel is overgenomen uit het boek De Wereld wandelt uit 1991.Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...