Directeur slachthuis

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Functie

Op 30 juli 1898 geeft de raad zijn goedkeuring aan het ontwerp van de gemeentearchitect voor een gemeentelijk slachthuis ten westen van de nieuwe haven. Tevens wordt de sollicitatieprocedure voor een directeur slachthuis in gang gezet.<ref>Gemeenteverslag, 1898, p. 16.</ref> Een nieuw gemeentebedrijf is daarmee geboren. Op 1 april 1900 opent het gemeentelijk slachthuis zijn poorten. Vanaf 1910 wordt de directeur bijgestaan door de keurmeester, die tevens plaatsvervangend directeur is. In 1917 wordt de directeur tijdelijk uit zijn functie ontheven, omdat Burgemeester en Wethouders het niet wenselijk achten dat hij de betrekkingen van directeur slachthuis en directeur distributiebedrijf langer combineert. Hij is dan voorlopig alleen nog als adviseur aan het slachthuis verbonden.

Voetnoten

<references/>

Bronnen

  • Gruppelaar, L., Lokaal bestuur en gemeentelijke overheid te Nijmegen, 1851-1919, Gemeentearchief Nijmegen, 1994.

Verantwoording

Bewerking van de resultaten van onderzoek, gedaan in de jaren 1994-1996, naar lokaal bestuur en gemeentelijke overheid in Nijmegen door Lisette Kuijper (Regionaal Archief Nijmegen, 2010)


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...