Doop-, trouw- en begraafboeken

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Als u meer wilt weten over personen uit de periode van voor 1811 kunt u gebruik maken van de zogeheten doop-, trouw- en begraafboeken (DTB-boeken), de voorlopers van de burgerlijke stand. Deze boeken zijn afkomstig uit de kerkelijke archieven. Het oudste boek begint in 1592.

In de DTB-boeken vindt u gegevens over dopen, huwelijk en begraven. Het Regionaal Archief Nijmegen bezit de archieven van verschillende religieuze gemeenten:

Zoeken

Alle indexen op de bewaard gebleven Nijmeegse DTB-boeken zijn doorzoekbaar via de Digitale Studiezaal. Hierin kunt u bij Personen en locaties zoeken naar personen die in Nijmegen zijn gedoopt, getrouwd of begraven in de periode vóór 1811. Via bovenstaand overzicht is per kerkelijk genootschap te zien welke doop-, trouw- en begraafboeken bewaard zijn gebleven.

De akten in de DTB-boeken zelf kunt u raadplegen in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen. De meeste zijn ter inzage op microfiche.

De meeste DTB-boeken van de regiogemeenten worden bewaard in het Gelders Archief.