Economische Bond

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

De Economische Bond werd in 1917 opgericht door de liberale politicus M.W.F. Treub, na onenigheid met zijn oude partij, de Vrijzinnig Democratische Bond. Vier later ging de Economische Bond met de Bond van Vrije Liberalen en de Liberale Unie op in de Liberale Staatspartij (LSP), die tot 1937 opereerde onder de naam Vrijheidsbond (VB). De Economische Bond kwam in 1919 met één zetel in de Nijmeegse gemeenteraad. Om hun kansen op een restzetel te vergroten gingen de Economische Bond, de Bond van Vrije Liberalen (BVL), de Vrijzinnig Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Historische Unie (CHU) bij deze raadsverkiezingen een lijstverbinding aan.

Verkiezingsresultaten

Jaar Aantal stemmen Percentage Aantal zetels
1919 385 3,4% 1

Raadsleden

Naam Periode
Backer, C.H. 1919-1923

Verwijzingen

Verantwoording

Gegevens verzameld als onderdeel van de tentoonstelling ‘Iedereen doet aan politiek. 100 jaar gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen’ ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 (Regionaal Archief Nijmegen, 2010)


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...