header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Eerste woning prof. Post

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
RADBOUD IN DE STAD
Universiteit90jaar.jpg
startpagina
"Radboud in de stad" biedt naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van de Radboud Universiteit een indruk van de voormalige locaties van de universiteit in de stad, met de bijbehorende verhalen. Lees verder>>>
Woonhuizen professoren.png Soort locatie:
Woonhuizen professoren
Gegevens gebouw
Adres: Graafseweg 15
Andere naam:
Bouwjaar:
Sloopjaar:
Faculteit/studierichting:
Functie:Architect :

Reinier Post wordt op 18 mei 1894 geboren in Kloosterburen en in 1919 tot priester gewijd. Hij studeert Geschiedenis in Utrecht wordt in 1937 hoogleraar Algemene en Vaderlandse Geschiedenis van de Middeleeuwen aan de KUN. In de jaren vijftig is hij feitelijk de voornaamste bestuurder van de universiteit en tevens de stuwende kracht achter de uitbouw van de universiteit met de medische en de natuurwetenschappelijke faculteiten. Hij is bovendien geheim kamerheer en Huisprelaat van de paus en tevens lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Post is een karakteristieke Groninger: een ietwat stugge en terughoudende man. Hij ziet in zijn priesterschap de plicht anderen in geloof, kennis en gezag voor te gaan; de persoon dient het ambt. Hij is een krachtig bestuurder, niet bang om grote projecten aan te pakken en alles met zorg in de gaten te houden.
Post overlijdt op 27 oktober 1968

Bronnen[bewerken]

Verantwoording[bewerken]

Onderzoek naar de universiteitslocaties door de studenten geschiedenis Yvette Dam en Yvonne Verstappen voor Radboud in de stad naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van de universiteit in 2013.

Locatie in google-maps (nieuw venster)

51° 50' 27.53" N, 5° 51' 28.04" E

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden