header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Eldik, H.J. van

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Eldik, H.J. van
Andere naam (namen):
  • Eldik, Herman van

Bestaansperiode: 1922 - 2010
Rechtsvorm:
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

H.J. van Eldik

H.J. (Herman) van Eldik werd in 1922 geboren te Nijmegen. In 1936 werd hij lid van de voetbalclub N.E.C. Hij bekleedde er diverse bestuursfuncties, onder andere penningmeester en secretaris. Tevens was hij clubarchivaris. In 1989 nam hij afscheid als secretaris van N.E.C. Hij verzamelde documentatie en (kopieën van) archiefstukken van en over de voetbalvereniging. In 1975 en 2000, toen de vereniging respectievelijk 75 en 100 jaar bestond, werden er onder zijn regie jubileumboeken uitgebracht, waarbij hij gebruik maakte van zijn collectie over N.E.C. In de navolgende jaren breidde hij zijn collectie uit. Van Eldik was erelid van de amateurtak van N.E.C. en de Stichting Betaald Voetbal N.E.C., drager van de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau en drager van de Zilveren Waalbrugspeld, een onderscheiding van de gemeente Nijmegen voor bewezen diensten. Hij overleed in 2010 in Nijmegen.

N.E.C.

Meer informatie over voetbalvereniging N.E.C. leest u onder andere in het canonvenster over N.E.C. op de officiële website van N.E.C., op necarchief.nl of op Wikipedia.

Locatie

1900-heden:Nijmegen

Bronnen

  • '15 november 1900-2000: 100 jaar de historie van NEC' door H. van Eldik, J. van Essen en H. Röring. Nijmegen 2000, p. 190-191.
  • ‘NEC: 75 jaar historie’ door A.J. de Laat, H.J. van Eldik en T.W.A. van Leeuwen. Nijmegen 1975.

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Robert Spanings en Tim Stapel. (2019)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden