Hans van Dreven

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Johannes Marinus Jacobus van Dreven was de vierde in de reeks portretten over oorlogsdoden Nijmegen.

foto Hans van Dreven van oorlogsdoden nijmegen.nl

Hans van Dreven woonde met zijn ouders, Evert van Dreven en Janna Hendrika Maria van der Star, en met zijn twee broertjes Jan en Evert aan het Valkhof nr 5. in een rij woningen, die het bombardement overleefde, maar die op 3 oktober 1944 alsnog door Duitse granaten in vlammen opging.


Op de 22ste was Hans bij een van de buren, de kleermakerij de Reus op Valkhof nr 3, waar hij altijd graag kwam. Na het luchtalarm wilde hij snel naar huis, maar raakte nog voor hij de deur uit was zwaar gewond door bomscherven. Nog diezelfde dag is hij overleden.

Zijn naam staat vermeld op de plaquette in de Maranathakerk. Hij ligt begraven op Rustoord in een graf (Y-260). Zie voor meer informatie: Artikel Hans van Dreven op www.oorlogsdodennijmegen.nl

Familie van Dreven

In de presentatie van zeven minuten wordt een beeld geschetst van het korte leven van Hans van Dreven, maar ook van de wanhoop van de ouders die nergens rust vinden en uiteindelijk in 1952 naar Australië emigreren en van zoektocht, die zoon Evert in 2003 naar Nijmegen onderneemt om het verdriet en het levenslang zwijgen van zijn ouders een plaats te kunnen geven.


{{#ev:youtube| CXOtkGzIadU}}

Portretten oorlogsdoden

Van de onderstaande Nijmeegse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zijn portretten gemaakt door www.oorlogsdoden.nl. Zie voor meer informatie: Portretten oorlogsdoden. {{#ask:

format=ul

}}
Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...