header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Hees, B. van

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Hees, B. van
Andere naam (namen):
  • Hees, H.B.W. van

Geboortedatum: 1950
Overlijdensdatum:
Persoonsarchief
Het archief/de collectie van deze persoon is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Levensloop

H.B.W. (Ben) van Hees, in 1950 geboren in Nijmegen, volgde de opleiding textielontwerp en styling aan de Design Academy in Eindhoven en studeerde later modeontwerp aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Na zijn studie was hij onder andere docent aan de Akademie Beeldende Kunsten te Maastricht en adviseur bij een ruimtelijk adviesbureau. In 1990 deed hij zijn intrede in de Nijmeegse politiek. Tot in 1998 was hij raadslid voor D66. Zijn inzet voor de plaatselijke cultuurhistorie kwam onder andere tot uiting in zijn betrokkenheid bij de oprichting van het Cultuurhistorisch Platform Regio Nijmegen en de Stichting Herstel Quack-Monument.

In 2002 trad Ben van Hees opnieuw toe tot de gemeenteraad, dit maal voor Nijmegen Nu. In 2009 ging zijn partij met Stadspartij Nijmegen samen in Stadspartij Nijmegen Nu, waarvan hij fractievoorzitter was tot oktober 2012. Toen maakte hij de overstap naar de nieuw opgerichte partij De Nijmeegse Fractie (vanaf 2015 Stadspartij De Nijmeegse Fractie). Sinds begin 2014 is hij als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles Binnenstad, Citymarketing, Evenementen, Cultuurhistorie, Parkeren, Personeel & Organisatie, ICT en Faciliteiten. Hij werd in het zelfde jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Beroep en activiteiten

Ondernemer, raadslid, wethouder

Woonplaats(en)

1950: Nijmegen

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door H. Roodenburg. (2016)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden