Help:Nieuw artikel

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor het toevoegen van nieuwe artikelen dient u zich eerst aan te melden via de knop Aanmelden/registreren rechtsboven. Zie voor meer informatie Registreren en aanmelden.

Om het maken van een artikel eenvoudiger te maken, zijn er voor verschillende soorten artikelen sjablonen gemaakt met een standaardopmaak. Bij het maken van het artikel kunnen enkele vaste gegevens, voor zover bekend, worden ingevoerd.

Artikel over een locatie

Voordat u een nieuw artikel maakt, kunt u het beste eerst kijken of er niet al een artikel over deze locatie beschikbaar is dat eventueel aangevuld kan worden.

Als het artikel nog niet bestaat kunt u dit via het onderstaande veld toevoegen. Gebruik als artikelnaam de naam van de locatie of de naam van het gebouw (bijvoorbeeld De Commanderie of Kronenburgerpark) óf een straatnaam (bijvoorbeeld Molenstraat). Nadat u op de knop 'Aanmaken' heeft geklikt komt u in een invoerscherm met enkele vaste invoervelden.

Vul de naam in van het nieuwe artikel over een locatie: <createarticle> type=createarticle preload=Template:Locatie buttonlabel=Aanmaken </createarticle>

Artikel over een persoon

Voordat u een nieuw artikel maakt, kunt u het beste eerst kijken of er niet al een artikel over deze persoon beschikbaar is dat eventueel aangevuld kan worden.

Als het artikel nog niet bestaat kunt u dit via het onderstaande veld toevoegen. Gebruik als artikelnaam de naam van de persoon met de volgende volgorde: Achternaam, titel(s) en voornaam/voorletters tussenvoegsel. Bijvoorbeeld 'Vries, Jan de' of 'Jansen, dr. P.J.'. Nadat u op de knop 'Aanmaken' heeft geklikt komt u in een invoerscherm met enkele vaste invoervelden.

Vul de naam in van het nieuwe artikel over een persoon: <createarticle> type=createarticle preload=Template:Persoon invoer buttonlabel=Aanmaken </createarticle>

Algemeen artikel maken

Voordat u een nieuw artikel maakt, kunt u het beste eerst kijken of er niet al een artikel beschikbaar is dat eventueel aangevuld kan worden. Gebruik hiervoor het zoekveld in het menu links.

Vul de naam in van het nieuwe artikel: <createarticle> type=createarticle preload=Template:Overig buttonlabel=Aanmaken </createarticle>