Het Nijmegen Schild

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Geschiedenis Vierdaagse

startpagina
Alles over de geschiedenis van de Vierdaage in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

{{#widget:imagewithlink|src=http://studiezaal.nijmegen.nl/HttpHandler//icoon.ico?icoon=1731141448%7Curl=http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=27891687"}}

Bron: Regionaal Archief Nijmegen

Een groep van de Road Walking Association (GBR) op het parcours van de 55 km. bij Lent op de aanloopsteiger naar de pont tijdens de 20e vierdaagse. (1930).

Al sinds 1928 neemt de Road Walking Association (R.W.A.) deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Voordien was de tocht alleen toegankelijk voor Nederlanders. Tijdens deze wandelmarsen heeft zij altijd goede resultaten geboekt en hiervoor de hoogste onderscheidingen ontvangen. De vier groepsmedailles die in 1928 werden behaald zijn op een schild gemonteerd, dat door wijlen W.F. May (oud-president van de R.W.A.) werd gepresenteerd als het Nijmegen Schild. Jaarlijks wordt bij de R.W.A. om het Twintig-Mijl-Kampioenschap gestreden. Het eerste team dat voltallig met alle acht groepsleden eindigt krijgt het schild uitgereikt.

Verantwoording

De tekst van dit artikel is overgenomen uit het boek De Wereld wandelt uit 1991.


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...