Huis van Sinterklaas

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Het bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is dit jaar opnieuw heel bijzonder! Na de traditionele intocht op zaterdag 14 november verblijft Sinterklaas met zijn Pieten nog langer in de stad om de kinderen te vermaken. Vanaf woensdag 18 november wordt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas, is er een Pieten Kleurschool in winkelcentrum Molenpoort en De Pieten Dansschool in de Marikenstraat.

Haal jij je Pietendiploma? Ontvang je Pietendiploma van de uitdeelpieten tijdens de intocht of haal je Pietendiploma op bij één van de winkels in de deelnemende straten. In zowel De Pieten Kleurschool, Pieten Dansschool als Sint’s verlanglijst ontvang je een stempel op je Pietendiploma. Vervolgens kun je jouw eigen Pietendiploma laten ondertekenen door de Sint in het Huis van Sinterklaas.

De Pieten Kleurschool De Pieten kleurschool zit gevestigd in winkelcentrum Molenpoort. Hier vind je de mooiste kleurpotloden, beste gummen en de kleurrijkste stiften. In de Pieten kleurschool geef jij jouw Pieten diploma de mooiste kleuren!

De Pieten Dansschool Pieten houden ervan om te dansen. Dit leren ze in De Pieten dansschool gevestigd in de Marikenstraat. Danspiet leert jou graag de speciale Pietendans. Kom jij ook een dansje wagen met Danspiet?

Huis van Sinterklaas Neem je ingevulde pietendiploma mee naar het Huis van Sinterklaas in de Mariënburgkapel. Met een hand vol pepernoten kun je daar trots jouw ingevulde pietendiploma laten zien aan de Sint en zijn trouwe pieten. De Sint zal je pietendiploma ondertekenen, zodat je hem thuis kunt inlijsten.


Openingstijden De openingstijden van De Pieten Kleurschool, De Pieten Dansschool en het Huis van Sinterklaas zijn: