header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Katholieke Bond van Werknemers in het Metaal- en het Elektrotechnisch bedrijf en aanverwante bedrijven St. Eloy, afdeling Malden

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Katholieke Bond van Werknemers in het Metaal- en het Elektrotechnisch bedrijf en aanverwante bedrijven St. Eloy, afdeling Malden
Andere naam (namen):
  • Nederlandse Katholieke Metaalbewerkersbond St. Eloy, afdeling Malden
  • Nederlandse Katholieke Metaalbewerkersbond St. Eloy, afdeling Heumen

Bestaansperiode: 1953 - 1972
Rechtsvorm: Vereniging
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Algemene context

De Katholieke Bond van Werknemers in het Metaal- en het Elektrotechnisch bedrijf en aanverwante bedrijven St. Eloy werd opgericht op 20 april 1902. De bond fuseerde op 1 januari 1972 met de Nederlandse Katholieke Bond van Werknemers in het Kleding- en Textielbedrijf St. Lambertus en de Nederlandse Katholieke Bond van Werknemers in Industriële Bedrijven Sint Willibrordus tot de Industriebond NKV.

Geschiedenis

De afdeling bestond al vóór 1953 en omvatte alle leden van St. Eloy in de dorpen Heumen en Malden. De afdeling ging in 1972 op in de Industriebond NKV, afdeling Malden.

Taken en activiteiten

Behartiging van van geestelijke en materiële belangen van haar leden (op plaatselijk niveau) over loon en arbeidsomstandigheden.

Organisatie

Het afdelingsbestuur werd jaarlijks verkozen op de algemene ledenvergadering. Bestuurs- en ledenvergaderingen werden wisselend in Heumen en Malden georganiseerd.

Locatie

1953-1972:Malden

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Robert Spanings. (2017)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden