header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kinderlintjes 2009

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Vrijdag 20 november, op de dag van de Rechten van het Kind, reikte burgemeester Thom de Graaf de Nijmeegse Kinderlintjes uit.

Antoon Hasenack (9 jaar)[bewerken]

Antoon probeerde zijn vader te reanimeren en belde 112. Ondanks alle goede acties van Antoon is zijn vader helaas overleden. Maar voor zijn dappere optreden verdiende hij een onderscheiding.

Femke Remmen (8 jaar)[bewerken]

Femke maakte een straatkrant en verspreidt deze in de buurt. Zo zorgt zij ervoor dat iedereen in de buurt op de hoogte is van elkaars wel en wee.

Floor van der Smissen (11 jaar)[bewerken]

Floor doet vrijwilligerswerk voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hielp onder meer bij de filmavond, in het restaurant en bij het zwemmen (met het GVO). Ook gaat ze een paar keer per jaar als kok mee op vakantie met de Bosjuweel.

Ishana Rivera (9 jaar)[bewerken]

Ishana hielp haar moeder ontzettend goed toen ze ernstig ziek was. Ze heeft het gezin (moeder en dochter) zo goed mogelijk draaiend gehouden.

Koen Boltong (12 jaar)[bewerken]

Koen liep geld bijeen voor kindertehuis Elisama op Bali tijdens de Vierdaagse van dit jaar. Hij liep de Vierdaagse uit. Op zich al een prestatie, maar al helemaal omdat Koen door een stofwisselingsziekte een achterstand in zijn ontwikkeling heeft.

Groep Kinderboerderij ’t Boerke[bewerken]

Nicky Versteegh (13 jaar), Laura van Setten (11 jaar), Claudia Rousse (12 jaar), Stefanie Rousse (9 jaar), Rukiye Gurbuz (9 jaar), Melda Tuncer (9 jaar), Lucy Jansen (9 jaar) en Rouayda Ouchane (11 jaar) helpen twee tot drie keer per week mee op de kinderboerderij: dieren verzorgen, uitmesten, schoonmaakwerkzaamheden.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden