header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kinderlintjes 2010

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 22 november 2010 reikte burgemeester De Graaf de Nijmeegse Kinderlintjes uit.

Isa Greuel en Juliëtte de Bruijn (beiden 8 jaar)[bewerken]

Isa en Juliëtte hebben geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Samen maakten ze kaarten en strijkkraalfiguren die ze verkochten aan familie, bekenden en bij een bouwmarkt. De opbrengst was ruim honderd euro. Deze actie bedachten ze helemaal zelf. De bouwmarkt verdubbelde overigens het bedrag.

Naud Bernards (12 jaar)[bewerken]

Naud heeft een heldendaad verricht. Hij was met zijn ouders in een eetcafé toen een peutertje met zijn hoofd in een ijzeren hek bekneld raakte. Niemand lukte het om de peuter te bevrijden. Met de gouden tip van Naud, het jongetje dóór het hek duwen in plaats van terug te halen, werd de peuter bevrijd uit de benarde situatie.

Pip Peters (11 jaar)[bewerken]

Pip heeft Nijmegen op de kaart gezet. Zij heeft met twee vriendinnen meegedaan aan de finale van het Avro Juniorsongfestival 2010 met het zelfgeschreven nummer “You tell me”. Hoewel ze niet won trad ze samen met acht finalisten op in liveshows voor de televisie. Pip is inmiddels een jeugdidool.

Nurullah Baydemir (12 jaar)[bewerken]

Nurullah kreeg op de laatste dag voor de zomervakantie te horen dat hij een ernstige ziekte heeft. Hij heeft de hele zomervakantie in het ziekenhuis gelegen. Nurullah is een voorbeeld voor andere kinderen, omdat hij bijna altijd naar school komt en hij wil blijven leren. Ondanks zware behandelingen en vermoeidheid wil deze leergierige doorzetter zijn lessen blijven volgen. Hij zal dan vanuit huis via een webcam ‘in de klas’ zijn.

Robert Quint (12 jaar)[bewerken]

Mede dankzij Robert’s hulp kan het stoomtreintje door het Goffertpark rijden. Hij schept kolen, houdt het perron schoon, verkoopt kaartjes en laat de trein aan het eind van de dag stoom afblazen. Hij doet dit op tourbeurt met Pim Egbertzen (15) en Jordi Wouters (16). De hulp is erg belangrijk omdat de treinmachinist niet alleen kan werken.

Pim Daniels, Pauline Dopheide, Jop van Rijen, Erik van Bronswijk, Maurits Hilbrand, Gregory Voss (groep 7 van Basisschool Klein Heyendaal)[bewerken]

Tijdens de jaarlijkse kunstmarkt op school zamelden deze groep kinderen op eigen initiatief een bedrag in voor Zuid-Afrika. Als rockband gaven ze op hun vrije middag een spetterende show en verkochten zelf ingezongen Cd’s.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden