header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kinderlintjes 2011

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Op maandag 18 november reikte burgemeester Thom de Graaf voor de zesde keer de Nijmeegse Kinderlintjes uit.

Dante van Gemert (11)[bewerken]

Dante heeft zich ingezet voor de speelplekken in zijn omgeving nadat hij tijdens het voorbereiden van een speurtocht erachter kwam dat er steeds meer huizen werden gebouwd waar hij normaal speelde. Met zijn camera, moeder en vriend Timon heeft hij een tocht door Lent gemaakt en een uitgebreide collage gemaakt en deze aangeboden aan de wethouder. Bij het aanleggen van een speeltuin bij hem in de buurt, werd zijn collage als voorbeeld gebruikt! Bij de opening van de speeltuin werd Dante zelfs geroemd door wethouder Tankir voor zijn inzet.

Thijs (8) en Niels (6) Schlimback[bewerken]

Op 16 oktober waren Thijs, Niels en hun zusje Meike (3) met hun ouders op visite bij kennissen. De kinderen speelden in de zon in de achtertuin vlakbij een brede sloot. Hun ouders hadden hen al gewaarschuwd om niet te dicht bij de sloot te spelen en hielden zelf een oogje in het zeil. Op een onbewaakt moment e viel Meike er per ongeluk in. Beide broers kwamen gelijk in actie, Thijs sprong in het water en trok samen met Niels hun zusje weer op de kant. Hun ouders zijn super trots op de jongens.

Dennis Tran (11), Esther Shi (11), Ruben Treffers (11), Elsa Becks (11), Faria Sidhu (11) en Mertcan Karaca (13)[bewerken]

Deze leerlingen van de basisschool de Prins Mauritsschool zijn mediator op hun school. De 6 leerlingen helpen andere kinderen bij het oplossen van ruzies. Zij doen dit in koppeltjes van 2. Als heuse grote mensen maken zij een stappenplan, laten de ruziemakers ieder hun verhaal doen en helpen vervolgens met het vinden van de oplossing. Ze hebben zo al menig conflict (creatief) opgelost en dat is de sfeer op school zeker ten goede gekomen.

Giovanni Meijer (12)[bewerken]

Giovanni’s moeder is een aantal jaren geleden ernstig ziek geworden waarna zij ernstig gehandicapt is geworden. Giovanni heeft ervoor gekozen bij zijn moeder te blijven wonen nadat zijn ouders zijn gescheiden. Op de momenten dat de hulp van zijn moeder er niet is, helpt hij haar bij haar dagelijks werk. Hij is meer dan een lieve zoon; Giovanni staat elke dag voor haar klaar. Hij helpt in het huishouden, met de boodschappen, het bekijken van de post en het koken. Dit zijn voor Giovanni alledaagse dingen die heel vanzelfsprekend zijn.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden