header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kinderlintjes 2012

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Woensdag 21 november 2012 reikte burgemeester Bruls om 10.00 uur in het stadhuis de Nijmeegse Kinderlintjes 2012 uit.

Fleur de Valk (8 jaar)[bewerken]

Oma Van Engelenburg past regelmatig op haar kleindochter Fleur en haar zusje. Zo ook op 4 maart van dit jaar. Plotseling wordt oma niet goed en Fleur bedenkt zich geen moment en belt met het alarmnummer 112. Met spoed wordt oma met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar slagen artsen erin oma in leven te houden. Volgens de artsen zou oma Van Valkenburg niet geleefd hebben zonder het kordate optreden van haar kleindochter.

Naomi Alves (11 jaar)[bewerken]

De in de Kolpingbuurt woonachtige Naomi is wat je noemt een echte nijvere bij. Ze organiseert activiteiten voor kinderen uit de buurt zoals een rommelmarkt en een quiz. Naomi kan echt goed organiseren en zit altijd vol met goede ideeën. Die bespreekt ze dan met leeftijdsgenoten en vervolgens gaat ze dan aan de slag. Onlangs organiseerde ze nog een Halloweenavond waar 33 kinderen aan deelnamen. Naomi is een lichtend voorbeeld voor de wijk.

Emma Cornelissen (5 jaar)[bewerken]

Een grotere dierenvriend dan Emma is er waarschijnlijk niet in Nijmegen. Emma, haar zusje, broer en ouders hebben honden, cavia’s, konijnen en een hamster thuis. De moeder van Emma werkt bij de Kleindierenopvang in Nijmegen. Daar komen cavia’s, konijnen en hamsters die gewond zijn of waar niet meer voor gezorgd wordt. Emma vangt thuis ook deze dieren op om ze te vertroetelen en tam te maken zodat ze weer een nieuw baasje kunnen krijgen. Ook maakt ze reclame op haar school voor de dierenopvang.

Virgil van Donzel (13 jaar)[bewerken]

Op de hoek van de Heyendaalseweg-Pastoor Wicherstraat staat sinds kort een monument voor William Cain. Zijn vliegtuig werd op 6 oktober 1944 door kogels geraakt en hij koos voor een landing op een open terrein in Brakkenstein om burgers zo voor een grote ramp te behoeden. Cain kwam daarbij zelf om het leven. Virgil en de Tarcisiusschool hebben geld opgehaald om het monument mogelijk te maken. Virgil maakte ook een grote maquette en vliegtuigmodellen voor een expositie op school en vertelde zijn medeleerlingen heel veel over de Tweede Wereldoorlog. Hij zorgde zelfs voor een oude jeep op school.

Hannah de Jong (9 jaar)[bewerken]

Ongeveer een jaar geleden keek Hannah televisie en zag een item over de stichting Kika. Een stichting die geld inzamelt voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Hannah werd zo geraakt door dit onderwerp dat ze besloot een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Kika. Ze bakte met hulp van haar moeder cakejes, versierde die en verkocht ze in de buurt. De opbrengst is op de rekening van Kika gestort.

(Voorlees)hond Soul (2 jaar)[bewerken]

Soul wordt ingezet voor kinderen met dyslexie en andere leesproblemen. Zij mogen Soul dan voorlezen. Dat helpt. Hij neemt stress weg, geeft geen kritiek en oordeelt niet. Soul ontving een lintje met een bot eraan.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden